nieuwspagina

Nieuwsbrief mei 2022 (nr. 15) is uit

zaterdag 30 april om 14:10 uur

Nieuwsbrief Buurtcentrum ST.PIETER- VILLAPARK- JEKERDAL.NIEUWSBRIEF NR 14

Mei 2022

JAARGANG 2022

www.buurtcentrumsintpieter.nl

Redactie: Rob Beaumont

e-mail: r.beaumont53@gmail.com

Beheerder: Ton Jeukens

e-mail: a.jeukens@ziggo.nl

Doelstelling Buurtcentrum

Sint Pieter:

Het buurtcentrum wil een ontmoetingsplek bieden aan alle bewoners van St.Pieter-Villapark-Jekerdal.

HUREN VAN HET BUURTCENTRUM.

Wij hanteren een sociaal tarief (€ 13,00 per uur in 2022) en een commercieel tarief (€ 26,00 per uur in 2022). Dit is afhankelijk van de soort activiteit en of de activiteit plaats vindt voor bewoners van onze wijken. Het buurtcentrum valt niet onder de gemeente Maastricht, ontvangt geen exploitatie-subsidies en dient dus volledig in eigen onderhoud te voorzien.

Een mooie ruimte?

Alleen samen kunnen we het schoon

houden, als we ons houden aan de

huisregels. Vragen over gebruik van de

ruimte, neem contact op met onze

beheerder.

Nieuwsbrief 14, mei 2022 jaargang 2022


NIEUWSBRIEF NR 14

Mei 2022

JAARGANG 2022

Corona Tijdperk., ventilatie.strong>

Er is besloten om de afzuiginstallatie per 1 mei a.s. af te zetten. Die stond aan twee jaar lang , dag en nacht, i.v.m.coronaom de lucht af te zuigen naar buiten. Ventilatie was heel belangrijk, ventilatie blijft heel belangrijk, corona is NIET verdwenen. Heb je een stille activiteitzet dan de twee draai kiepramen open. Heb je een activiteit met meer lawaai doe dat dan NA de les. Je hebt dan een kwartier de tijd voordat je het buurtcentrum verlaat.Als je weggaat dan wel aub de ramen weer dicht doen en niet het palletje onder de klink indrukken.
We willen ook voorkomen dat onze buren last krijgen van lawaai overlast.
Misschien dat deze weer aan moet gaan in het najaar, we wachten het rustig af.

Andere aanpassingen.

Tijdens corona hebben we jullie gevraagd om handdoeken na gebruik in de wasmand te deponeren. Dat heeft natuurlijk heel veel extra was opgeleverd.
Nu vragen wij jullie om de handdoeken, na gebruik, te drogen op te hangen, zodat de volgende de handdoeken weer kan gebruiken.

Als na gebruik van het buurtcentrum je ziet dat de vloerniet schoon is, neem dan de veger die aan de muur hangt en loop de vloer even na. Het is prettig als de volgende huurderop een niet schone vloer aan de slag moet gaan. Kleine moeite.

Nieuwe website.

Wij zijn bezig met het maken van een nieuwe website. De huidige website is verouderd en de onderlegger van de website wordt niet meer gepdatet.Op denieuwewebsite willen wijgraag jullie eventuele website adresplaatsen. Belangstellenden kunnen dan via onze website met jullie contactzoeken. Nadrukkelijkgeen telefoonnummers of email adressen,omdat de ervaring leert dat die vaker veranderen.Als we van jullie de gegevens krijgen, zullen we het webadres vermelden.Graag sturen naar onze secretaris j.geijselaers1@home.nl

DIT IS NAUWELIJKS GEBEURD. CONCLUSIE DAN: GEEN VERMELDING!!

Led verlichting.


De ledverlichting zou beginapril aangebracht worden.Door diverse omstandigheden heeft de elektricien ons laten weten dat dit pas in mei kon plaats vinden. Het gebeurt nu op zaterdag 28 mei.

Kloppend Hart.

Zoals je kunt lezen op de posters bij de winkels, in het parochieblad en op diverse websites zijn we weer volop aan de slag met allerlei activiteiten. Koken voor elkaar, lunchen met elkaar, ict workshops, lezingen, tai chi etc.
Hartstikke fijn om weer te zien dat mensen blij zijn dat we weer aan de slag mogen.
Daarnaast hebben we de woensdagavond, eens in de twee weken vrij, om bijeenkomsten te houden, vergaderingen te hebben etc.Als je daar gebruik van wilt maken, dus incidentele activiteiten, laat het ons weten. Kunnen wij kijken of de zaal vrij is en jullie er gebruik van kunnen maken

Zolder.

In de zomervakantie gaat de zolder boven de grote zaal in het buurtcentrum aangepakt worden.We hebben last gehad van marters die overal onder de pannen binnen kwamen. We proberen allegaten goed af te gaan dichtenen de zolder af te sluiten. Dat kan overlast gaan opleveren, maar we zullen de gebruikers tijdig op de hoogte stellen als we aan de slag gaan.

Communicatie.

Sommige organisatieshuren de ruimte en latende activiteit door een andereuitvoeren. Met een bepaalde regelmaat merken we dat de uitvoerende niet op de hoogte is van de gemaakteafspraken. Speelt dat in jouw organisatie een rol, dan vragen we jenadrukkelijk omde afspraken goed door te spreken, zodat zij opde hoogte zijn van wat kan/mag/moet.

Stoel en kaarsvet.


Iets kapot of stuk gegaan?

Kan altijd gebeuren. MAAR meldt het dan even bij onze beheer-der Ton (a.jeukens@ziggo.nl) of 06-37393717

Bibliotheek.

We mochten recent een hele mooie partijen boeken ontvangen van een bewoner uit de wijk. De kasten staan nu weer helemaal vol met prachtige titels van hele bekende schrijvers/sters. De moeite waard om eens binnen te lopen en gratis een boek (of meerdere) mee te nemen. Want zo werkt onze bieb: meenemen mag, terugbrengen mag, geven mag en het kost niets!!

Wij wensen jullie veel leesplezier

Wie zijn wij, de huidige gebruikers van het Buurtcentrum?

Het leek ons een aardig idee om in de komende nieuwsbrieven , per uitgave , aan n van de huidige gebruikers de gelegenheid te geven zich voor te stellen en iets te vertellen over hun activiteit, plannen, etc.
Het nieuwsblad wordt alleen verspreid onder de huidige gebruikers, dus het is geen medium voor ledenwerving, maar gewoon om elkaar te leren kennen en te ervaren wat er allemaal gebeurt in dit mooie buurtcentrum. En wie weet, ofhet toch nog een voordeeltje zou kunnen opleveren voor je eigen groep.
Laat mij, Rob Beaumont, weten wie genteresseerd is om iets over zijn groep/club/vereniging te schrijven

Nieuwsbrief NR 14

Mei 2022

JAARGANG 2022Yoga met een knipoog staat voor de luchtigheid in alles wat je doet, bent, wilt doen en wilt zijn.

Op jouw manier

Vrij en blij

Yoga is jezelf rust gunnen en je hoofd leegmaken. Alles even laten voor wat het is en berusting vinden in het moment. Yoga is verbinden, de verbinding gaan voelen tussen je lichaam en geest, de verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Het is een prachtige aanvulling op je leven.

Door de ontspanning die ontstaat met bewuste ademhaling -pranyama en - meditatie ga je meer inzicht krijgen in je eigen essentie, je leert leven vanuit je kern en je zult positiever en sterker in het leven gaan staan.

Door yoga te beoefenen ontwikkel je steeds meer respect en liefde voor jezelf en voor anderen. Je gaat leven vanuit zachtheid en empathie, voor jezelf en voor de wereld om je heen. En meer / weer geloven in jezelf. Je creëert zo zelfwaardering en waardering voor de ander. Je gaat leren loslaten en uitademen wat niet meer bij je past. En vooral inademen waar je blij van wordt! Laat je verwachtingen los en geniet van het leven. Alles wat je nodig hebt is daar. Er ontstaat weer evenwicht tussen body en mind en je komt meer / weer in contact met jezelf. Van de 'doe' modus naar de 'zijn' modus. ♥

Daarnaast krijg je door de houdingen -asana’s een gezonder, soepeler, steviger en strakker lichaam. Rug/nek en schouderklachten verminderen doordat je lichaamshouding zachter en sterker wordt. Er zijn genoeg opties voor iedereen, voor beginners en gevorderden. Je houding wordt krachtiger en daardoor ga je ook letterlijk meer in je kracht staan. Heel simpel gezegd; je bloed gaat meer stromen door de bewegingen, er worden meer afvalstoffen afgevoerd en je lichaam wordt voorzien van meer zuurstof door de bewuste ademhaling. En heel belangrijk, je komt tot rust. Je creëert ruimte in je geest en in je lichaam. Je gaat je lekkerder voelen in je eigen velletje. ♥

Lieve groetjes,

Nancy Hermsen

VOOR MEER INFORMATIE:

www.yogazarah.nl

Op zaterdagmorgen in het buurtcentrum.

Dank aan Apotheek St Pieter

dinsdag 17 augustus 2021 om 16:45 uur

Dankzij de zeer welwillende medewerking van Apotheek Sint Pieter is onze EHBO doos weer bijgevuld, geactualiseerd en vernieuwd.

Bij mogelijke ongevallen zijn we weer up to date.

Met dank aan apotheek Sint Pieter!

De Salon: geslaagde , leuke middag

maandag 9 augustus 2021 om 10:41 uur

5 augustus j.l. was er weer een Salon. Fijn dat er weer zoveel mensen komen. Ze hebben echt behoefte om elkaar weer te zien, contact te maken, een praatje te hebben, kopje koffie/thee te drinken.

Deze dag hadden we een spellenmiddag. We speelden bingo en hoe. Zeer geconcentreerd, oplopende spanning en ontlading als iemand Bingo riep.
Veel dank aan de volgende ondernemers van St. Pieter die belangeloos een prijs ter beschikking stelden: Fruithandel Vroegop, Wijnkoperij St. Pieter, Wevers, Lemmens en Willems.

We houden dit in ons programma.

en werken kunnen ze ook!

woensdag 28 juli 2021 om 22:59 uur

BESTUUR VAN BUURTCENTRUM AAN HET WERK.

Het corona tijdperk is nog niet voorbij, we zitten er nog in maar hebben meer hoop op betere tijden. Rondom het buurtcentrum trekt het groen zich daar niet veel van aan. Deze tijd is een prachtige tijd voor de groei van bloemen en onkruid…..

Daarom heeft het bestuur van het buurtcentrum maar eens de handen uit de mouwen gestoken en al het groen rondom het gebouw aangepakt. Het ziet er weer opgeruimd uit, iets minder fris groen. Helaas hebben we niet de illusie dat dit maar eenmalig zou zijn…..


Rob- Jules Niek

Piet-Niek Jules

Geslaagd Jazzconcert, 22 juli

donderdag 22 juli 2021 om 19:05 uur

Donderdag 22 juli is een jazz concert gegeven in ons buurtcentrum. We hebben dit aangeboden gekregen van Envida, Daphne Kalders, die in corona tijd mondkapjes gemaakt heeft en verkocht. De opbrengst werd aan een goed doel geschonken, het buurtcentrum dus.

Een uur lang prachtige muziek van een trio die speelden op piano, bas en saxofoon. Muziek van o.a. Duke Ellington en the Beatles.

Ongeveer 25 mensen waren aanwezig en hebben genoten van dit optreden nu het weer kan. Daarnaast waren er allerlei hapjes die gesponsord waren door de fam. Kalders. Wij voelden ons vereerd dat dit plaats vond in het buurtcentrum en de aanwezigen vroegen naar meer muziek optredens.