nieuwspagina

wateroverlast in Maastricht

vrijdag 16 juli 2021 om 10:16 uur

Wateroverlast

Wat een enorme hoeveelheden water zijn de afgelopen dagen naar beneden gekomen. Ongelooflijk en nog nooit vertoont in ons leven. En aangezien wij in het stroomgebied van de Maas en de Jeker liggen, was het natuurlijk de vraag wie er hoeveel overlast zou krijgen. Er zullen zeker buurtgenoten zijn geweest die de kelder vol water hebben staan of die enige andere vorm van overlast hebben gehad. Wij wensen eenieder die daarmee te maken heeft gehad veel sterkte toe. Hopelijk is de ellende snel voorbij en kunnen de herstel werkzaamheden vlot beginnen.

In ons buurtcentrum hebben we ook last van het water gehad. Huuh, zou je zeggen dat ligt toch veel hoger? Klopt, maar als er te veel grondwater is en dat komt niet weg, kruipt het omhoog. En vooral bij stortbuien hebben we hier last van en komt het grondwater naar boven de ruimte in. Dus iedere dag maar gecontroleerd, water weggezogen en de vloeren gedroogd. Het is even niet anders.

ICT workshop: Interesse?

maandag 21 juni 2021 om 13:00 uur

ICT WORKSHOPS.

In 2019 en 2020 organiseerde het buurtcentrum St. Pieter ICT workshops met studenten van de Universiteit Maastricht en hbo-instellingen. 30 Buurtbewoners namen hieraan deel en waren erg enthousiast. Nu covid weer op zijn retour is, maken we opnieuw plannen met deze internationale studenten voor een nieuw aanbod, waarschijnlijk vanaf oktober.

Workshops over de mobiele telefoon en/of IPad/tablet, aangepast aan ieders niveau.

Eind augustus, begin september wordt bekend wanneer er wordt gestart, hoeveel workshops er gehouden worden en wat de (lage!) kosten zijn.

Let op het parochieblad, de flyer, de posters, de websites van Buurcentrum (https://oudesite.buurtcentrumsintpieter.nl/) en Buurtnetwerk (https://pieterbuurt.nl/)!

Wij kijken er naar uit, hartstikke leuk én erg gezellig!!

Buurt Hart slag

zaterdag 5 juni 2021 om 13:18 uur

PROJECT BUURT HART SLAG

Het doel van dit project is om buurtbewoners de gelegenheid te geven elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, beter te leren kennen en deel te nemen aan leuke, gezellige en soms leerzame (thema) bijeenkomsten.

Deze thema’s hebben te maken met ons welzijn, onze gezondheid en veiligheid.

Ook willen wij de contacten versterken tussen buurt(genoten) en professionals die werkzaam

zijn in de buurt.

Én gaan wij op zoek naar buurtbewoners die zelf allerlei deskundigheden in huis hebben!

Dit initiatief is een gezamenlijk project van het Buurtcentrum St. Pieter, Buurtnetwerk st.Pieterbuurt, het Elisabeth Strouven Fonds en de gemeente Maastricht.

WAT EN WANNEER

Op het programma staan al verschillende onderwerpen waarvan we weten dat ze actueel zijn:

Gezonde voeding voor de ouder wordende mens; dementie; rouwverwerking; veiligheid in de buurt enz.

We hopen dat u ze interessant vindt, de moeite van een buurtontmoeting waard.

Heeft u zelf onderwerpen, ideeën of een verhaal? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Als het kan, maken we er een buurtgesprek van.

Mail:

buurtcentrumsintpieter@outlook.com

De bijeenkomsten zijn meestal op donderdag.

Meer informatie over de bijeenkomsten en thema’s vindt u ook op https://oudesite.buurtcentrumsintpieter.nl/kloppendhart én

https://pieterbuurt.nl/agenda/

nieuws van Pieterbuurt

donderdag 3 juni 2021 om 09:49 uur

Website Pieterbuurt

We nemen opperste zorgvuldigheid ten aanzien van de coronamaatregelen in acht. De bijeenkomst van donderdag 10 juni a.s. “gezond eten voor senioren” is uitgesteld naar een latere datum. De start van het nieuwe Kloppend Hart programma buurtgesprekkenis daarmee verschoven naar donderdag 24 juni. Kijk op https://oudesite.buurtcentrumsintpieter.nl/kloppendhart

24 juni van 14.00 – 16.00 uur. Een schone buurt voelt veilig!

Weet u wat Handhaving Maastricht doet? Voelt u zich veilig in onze buurt? Wat weet u van het milieubeleid? Waar kunt u terecht met meldingen van overlast e.d.? Er komen veranderingen in het afvalbeleid, wist u dat?

Guido Schrijnemeeckers en Richard van Proemeren, gebied gebonden medewerkers Handhaving van Gemeente Maastricht informeren u over veiligheid in de buurt. Stel uw vragen, deel uw ervaringen!

Aanmelden: juul.hermkens@gmail.com

Kloppend Hart

dinsdag 21 juli 2020 om 16:48 uur

Kloppend Hart

KLOPPEND HART.

……………………………………………….

……………………………………………….