Activiteiten voor en door de buurtkloppendhartje.png

In 2017 zijn wij gestart met activiteiten voor en door de bewoners uit onze wijk.  Dit is een langlopend proces, waarbij we constateerden dat steeds meer bekend werd wat er georganiseerd werd voor onze bewoners. Vlak voor corona hadden we alleen op de donderdagen al een bezoek van ongeveer 1500 personen per jaar. Een teken dat er behoefte is aan een ontmoetingspunt, nl. het buurtcentrum.

Belangrijke activiteiten voor onze buurtgenoten vinden plaats  onder de noemer Kloppend Hart. Het is geweldig als buurtgenoten voor elkaar activiteiten opzetten die dan uitgevoerd worden. Dat gebeurt bij bv  Koken voor Elkaar en de Salon. Maar ook het buurtcentrum zelf organiseert diverse activiteiten onder de naam van het Kloppend Hart. Denk hierbij aan ict workshops, lunchen met elkaar, tai chi, lezingen van buurtgenoten, presentaties over vroeger.

Hierbij werken wij het liefst samen met andere partners uit de buurt.

Deze activiteiten worden georganiseerd door Juul Hermkens die te bereiken is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 06-45535065

Tevens beschikt het buurtcentrum over een bibliotheek. De openingstijd loopt gelijk met de activiteiten op de donderdag. Op andere dagen kan niet geleend worden. Buurtbewoners mogen gratis boeken brengen en halen. Heb je ze meegenomen hoeven ze niet terug en mogen doorgegeven worden naar een andere lezer(es). Regelmatig wisselt dus de voorraad boeken.

De meeste bijeenkomsten vinden plaats overdag op donderdag, we organiseren ook avond activiteiten of in een weekend. Flexibiliteit binnen onze agenda streven we na.

Voor buurtvergaderingen is de ruimte ook beschikbaar op de woensdagavond, eens per 2 weken.

Bekendmaking van onze activiteiten gebeurt via raamposters bij winkels en particulieren, via het parochieblad, de website van het buurtcentrum en het buurtnetwerk (www.pieterbuurt.nl) en mond op mond reclame.

Let Op! Kloppend Hart is alleen op de donderdagen

KLOPPEND HART

Kloppend Hart Donderdag activiteiten Buurtcentrum Sint Pieter juli/augustus 2023

 


Datum Tijd Item Informatie
       
       
 5 december 16:30-18:00 Franse conversatieles € 7,50; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 7 dec   9:30-10:30 Tai Chi Jan Smeets aanmelden via smeetstekst@gemail,com
  11:15-12:45 Contactgroep Dementie Deelnemen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  14:00-16:00 Salon Sinterklaasviering, vrije gave
 10 dec 14:45  Concert Gemengd zangkoor Sjantee. Voor info klik hier
 14 dec.   9:30-10:30 Tai Chi door Jan Smeets, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  12:00-12:45 Koffieconcert Maas Strijkkwartet speelt olv Pietro Romangoli, Schubert & co, € 5 + vrije gave
 21 dec   9:00-10:00 Tai Chi door Jan Smeets, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  12:00-14:00 Koken voor elkaar € 10. Opgeven uiterljk 18 dec. bij Ietje Baaten, 06-484 745 74 of Herma Koene 06-267 729 33
 28 dec. 12:00-14:00 Lunchen met elkaar € 5. Opgeven uiitelrijk 25 dec. 06-455 35 065 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 28 januari    Concert Buurtgenote Paula Paashuis (viool) en Sophia Shapiro (piano) 
 

 

Zie ook : www.buurtcentrumsintpieter.nl
Gratis bibliotheek tijdens openingsuren op donderdag

Stichting Buurtcentrum St.Pieter is dringend op zoek naar enkele vrijwilligers (m/v).
Werkzaamheden, op afroep :

  • Posters rondbrengen in de buurt bij privé-adressen / ondernemers (en/of als vervanger dienen), tijdsinvestering: 0,5 u. per maand.
  • Vervanger voor het ophalen van posters bij adres in De Heeg, tijdsinvestering: 0,45 u. per maand.
  • Gastvrouw/heer gedurende bijeenkomsten in het buurtcentrum. 1 á 2 keer per maand. 3 uur per keer. Koffie/thee zetten en gasten welkom heten. Tafels/stoelen klaarzetten en helpen opruimen na afloop.
  • Vaste vrijwilligers- die 1x per maand helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van maandelijkse lunches voor buurtbewoners. 3 tot 4 uur per maand.